Opšti uslovi kupovine

Opšti uslovi kupovine

Opšti uslovi korištenja su sastavljeni u skladu sa važećim propisima Bosne i Hercegovine, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, na osnovu preporuke i međunarodnih kodova za e-poslovanje. Internet prodavnicom upravlja Blagoleks d.o.o.

Za registraciju u internet trgovini posjetilac koristi svoju e-mail adresu kako bi kreirao korisničko ime i lozinku. Korisničko ime i lozinka nedvosmisleno su povezani s unijetim podacima. Posjetilac registracijom garantuje da je punoljetna i poslovno sposobna osoba.

Registracijom posjetilac postaje korisnik i dobija pravo kupovine. Kupovinom korisnik postaje kupac. Ovi opšti uslovi korišćenja definišu prava i obaveze posjetilaca, korisnika i kupca te poslovni odnos između prodavca i kupca proizvoda iz ponude internet trgovine.

Uslovima korišćenja definisana su pravila koja pri kupovini obezbjeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

NARUČIVANJE

Proizvodi se naručuju putem korpe i neopozivi su. Ukoliko prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, a o tome će obavijestiti Kupca e-mailom (telefonom) sa naznakom isporuke preostalih proizvoda. Sa isporukom tih proizvoda poslaće Kupcu e-mail u predviđenom roku za isporuku preostalih proizvoda.

NAČIN ISPORUKE

Internet prodavnica LIFELINE ima Ugovor sa Poštom Srpske na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Za sve porudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 72h (3 radna dana). Ako je porudžbina izvršena radnog dana poslije 12h, računa se kao da je ista izvršena narednog dana do 12h. Ovo je iz razloga što se presjek vrši svakog dana u 12h.

Ako je porudžbina izvršena preko vikenda (subota i nedelja) dostava se vrši kao i za porudžbine primljene u ponedeljak. Isporuka robe ne vrši se subotom i nedeljom.

Troškove dostave prema važećem cjenovniku Pošte Srpske snosi kupac (7 konvertibilnih maraka).

Za kupovinu u iznosu većem od 30 KM, troškove dostave snosi Blagoleks d.o.o.

NAČIN PLAĆANJA

Proizvodi koji se kupuju preko naše internet prodavnice plaćaju se pouzećem, a to podrazumijeva plaćanje porudžbenice + troškova dostave (7 KM) prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši u gotovini, kuriru Pošte Srpske-a.

KORIŠĆENJE

Korisnici prihvataju korišćenje sadržaja ovog sajta isključivo za sopstvenu upotrebu i na svoju odgovornost.

Korisnicima sajta strogo je zabranjeno korišćenje specijalizovanih programa (robota, crawlera, spidera) radi preuzimanja sadržaja sa sajta, kao i bilo kakvi hakerski napadi u cilju onesposobljavanja ili usporenja sajta.

Nedozvoljeno korišćenje sajta iz prethodne alineje smatra se kršenjem pravila.

PRISTANAK

Registracijom na on-line trgovinu korisnik daje saglasnost da trgovac prikuplja informacije na način i za namjene opisane u uslovima korišćenja.

PRIVATNOST

Internet prodavnica LIFELINE se obavezuje da čuva privatnost svojih korisnika. Prikupljaju se samo neophodni, osnovni podaci i podaci potrebni za poslovanje i informisanje korisnika u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

OPŠTI USLOVI

Nakon prijema narudžbe putem sajta, prodavac je obavezan da izvrši potvrdu putem telefona ili e-maila.

Nakon potvrde narudžbe od strane Kupca, narudžba je neopoziva.

Prodavac se obavezuje da naručene artikle isporuči neoštećene i u predviđenom roku.

U slučaju bilo kakve promjene Prodavac je dužan da obavijesti Kupca prilikom telefonske potvrde narudžbe.

U slučaju neusklađenosti cijena isporuke navedenih na ovom sajtu sa cijenama kurirske službe, o promjenama ćete biti obavješteni prilikom telefonske potvrde narudžbe.

GARANCIJA

Prodavac garantuje za kvalitet svojih artikala. Svi artikli su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu. U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili pogrešno isporučenog proizvoda obavezujemo se da Vam proizvod zamijenimo, pri čemu ćemo snositi sve troškove. Potrebno je da proizvod vratite u originalnom pakovanju sa računom.

Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posljedica neodgovarajuće upotrebe.

PREPORUKA

Prije kupovine preparata možete da konsultujte ljekara ili našeg farmaceuta, ukoliko niste sigurni:

  • da li vam je on uopšte potreban,
  • kako djeluje,
  • kakav je način primjene (oralno ili spolja),
  • kako se dozira,
  • koliko se vremena uzima,
  • smije li se koristiti sa preparatima koje već koristite,
  • da li se smije davati djeci ili trudnicama, ukoliko ste ga njima namijenili.

Nakon kupovine bilo kog proizvoda sa ovog sajta, preporučujemo da uvijek dobro pročitate uputstvo proizvođača i da se prilikom primjene ili upotrebe rukovodite istim.

TAČNOST

Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cijena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka.

Informacije na ovom sajtu mogu biti nepotpune ili zastarjele i ne mogu biti zamjena za mišljenje ljekara ili farmaceuta.

ODGOVORNOST

Prodavac se trudi obezbijediti ažurnost i tačnost informacija objavljenih na svojim stranicama.

Uprkos tome, svojstva proizvoda, vrijeme isporuke ili cijene, mogu se promijeniti tako brzo da dobavljač ne uspije ispraviti podatke na Internetu blagovremeno. U tom slučaju će kupac biti obaviješten o promjenama i biće mu omogućeno da odustane od kupovine.

Prodavac od trenutka prenosa pošiljke s naručenim proizvodima dostavljaču dalje ne odgovara za oštećenja, uništenje, gubitak, manjak sadržaja u pošiljci i otvaranje pošiljke. U navedenim primjerima korisnik (kupac) se mora obratiti dostavljaču i započeti postupak reklamacije. Prodavac će zajedno sa dostavljačem učiniti sve da se reklamacija riješi u najkraćem roku.

Ne prihvatamo bilo kakvu odgovornost za primljene porudžbine ili isporučenu robu osobama mlađim od 18 godina.

SAVJETI

Internet prodavnica LIFELINE, kao i saradnici koji pružaju usluge preko web sajta ne prihvataju odgovornost za bilo kakve medicinske, pravne ili finansijske događaje i rezultate u vezi sa uslugama koje se pružaju preko sajta.

Ovaj Web sajt nije namijenjen da se koristi za:

  1. Liječenje hitnog medicinskog stanja ili bolesti
  2. Savjetovanje ili rješavanje pravnih, medicinskih ili finansijskih pitanja izvan okvira onoga što je dogovoreno u Uslovima korišćenja.

Za bilo kakav hitan medicinski slučaj, trebalo bi da odmah kontaktirate broj za hitne slučajeve u Vašoj zemlji.

Informacije ili savjete farmaceuta na web sajtu trebalo bi da koristite kao vodič, a ne kao konačan savjet, liječenje ili da ih usvojite bez bilo kakve konsultacije sa Vašim ličnim ljekarom, farmaceutom. Ništa što se koristi na ovom web sajtu ne može da zamijeni odnos ljekar pacijent. Ovaj web sajt nije namijenjen za dijagnostikovanje i liječenje bolesti, već je samo informativnog karaktera.

Sve savjete ili informacije dobijene direktno ili indirektno preko web sajta prihvatate na sopstveni rizik.

Ovaj Web sajt niti bilo ko od njegovih vlasnika, menadžera, direktora, zaposlenih, agenata, partnera, oglašivača ili saradnika ne preuzima bilo koju pravnu odgovornost za bilo kakvu netačnu ili obmanjujuću informaciju koja je bilo profesionalna ili sadržana u okviru sajta.

Informacije na ovom web sajtu spadaju u opšte informativne svrhe i ne bi trebalo da budu zamjena za profesionalni medicinski savjet, evaluaciju i njegu od strane vašeg ljekara, farmaceuta ili drugih kvalifikovanih zdravstvenih radnika. Ništa na ovom web sajtu ne treba da se koristi za liječenje ili dijagnostiku medicinskog ili zdravstvenog stanja ili zamijeni bilo kakav odnos sa svojim ljekarom, farmaceutom ili nekim drugim kvalifikovanim zdravstvenih radnikom. Zdravstvene informacije postavljene na ovaj web sajt i interaktivni odgovori (ako ih ima) nisu namijenjeni i ne podrazumijevaju se kao profesionalni medicinski savjet. Podstičemo Vas da konsultujete i druge izvore i potvrdite informacije sadržane u okviru ovog web portala. Posavjetujte se sa vašim ljekarom u vezi primjene bilo kog mišljenja ili preporuke u pogledu simptoma, ili zdravstvenog stanja. Za zdravstvene probleme, uključujući i odluke o lijekovima i drugim tretmanima, uvijek biste trebalo da konsultujete svog ljekara ili druge, kvalifikovane ljekare. Ako imate ili sumnjate da imate medicinski problem, ili stanje, odmah kontaktirajte ljekara, farmaceuta ili druge kvalifikovane zdravstvene radnike. Ne bi trebalo da zanemarite medicinski savet ili da odložite traženje pomoći od strane Vašeg ljekara zbog nekih informacija koje ste pročitali na ovom web sajtu (uključujući ali ne ograničavajući se samo na farmaceuta). Nikakve dodatke ishrani ili bilo koji tretman ne smijete započeti jer ste to pročitali na našem web sajtu dok se ne posavjetujete sa vašim ljekarom, farmaceutom ili drugim kvalifikovanim zdravstvenim radnikom.

Sadržaj sajta nije namijenjen da bude zamjena za profesionalni odnos ljekar, farmaceut-pacijent, dijagnozu ili liječenje. Uvijek tražite savjet od advokata, ljekara ili stručne finansijske institucije za bilo kakva pitanja koja možete imati u vezi pravnog, medicinskog ili finansijskog stanja. Nikada ne zanemarujte profesionalni pravni, medicinski ili finansijski savjet zbog informacija koje ste dobili od naših profesionalnih saradnika putem sajta.

SAGLASNOST

Kupac je obavezan da prije kupovine putem ovog web sajta pročita ove Uslove kupovine.

Prodavac se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promjene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani.

Korišćenje naših servisa podrazumijeva saglasnost korisnika sa svim navedenim Uslovima kupovine na ovoj strani.

PRITUŽBE

Prodavac ima uspostavljen sistem rješavanja pritužbi i osobu zaduženu za kontakt s korisnicima putem elektronske pošte ili telefona. Korisnik (kupac) se može obratiti putem e-maila čiji prijem prodavac potvrđuje, u roku od pet radnih dana i obavještava kupca koliko dugo će trajati procedura za rješenje pritužbe.

Prodavac je u slučaju promjene opštih uslova koji uređuju poslovanje internet trgovine, sigurnost podataka i druga područja koja su u vezi s poslovanjem internet trgovine Prodavca, dužan obavijestiti korisnike i posjetioce web sajta.