Istorijat

Istorijat

 

„Blagoleks” d.o.o., farmaceutska kuća iz Bijeljine posluje od januara 1990. godine. Počinje kao prva privatna apoteka u BiH, i tokom prvih godina razvoja, poslovanje je bilo usmjereno na rad apoteka i širenje veleprodajne aktivnosti na prostoru Bosne i Hercegovine.
Imajući u vidu potrebe savremenog čovjeka i prateći potrebe tržišta, 2004. Blagoleks usmjerava napore na razvoj sopstvene proizvodnje, investira u sopstveni proizvodni i poslovni objekat od 2400 m2. Projekat proizvodnje Blagoleksa, osmišljen je i realizovan u skladu sa GMP principima: kružni tok, razdvojene prijemne, skladišne i proizvodne zone, zatvoren ventilacioni sistem, filteri, adekvatan prostor „čiste sobe“, sa vazduhom klase čistoće 100 000 jedinica i prečišćenom vodom koji u potpunosti zadovoljavaju zahtjeve farmakopeje.

Namjenskim ulaganjem u proizvodne kapacitete i usavršavanjem zaposlenih u oblasti proizvodnje i kontrole, Blagoleks je razvio paletu visokokvalitetnih proizvoda: pomoćnih ljekovitih sredstava, kozmetičkih i drugih preparata različitih doza i farmaceutskih oblika, poznatim pod nazivom Lifeline.
Prateći promjene i trendove na tržištu, proizvodnja Blagoleksa neprestano proširuje paletu svojih proizvoda, težeći da zadovolji potrebe korisnika. Svi Lifeline proizvodi su registrovani i podliježu rigoroznoj kontroli nadležnih institucija.